V. Ψάλτης. Έτος προκλήσεων για την Alpha Bank 2021

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Βασίλη Ψάλτη περιγράφει το 2021 ως το έτος ման ման Ալ Ալ Ալ Բ Ալ տարի Ալ տարի ::::, :::::::::::::::::::::::::

Συγκεκριμένα, μετά από ένα χρόνο δοκιμών, το οποίο επιβεβαίωσε την Alpha Bank կարող և την ικανότητα να είναι ένα σημείο ρεκόρ στο τραπεζικό σύστημα της χώρας σε δύσκολες στιγμές, κύριε. Ο Βασίλης Ψάλτης τονίζει ότι η Τράπεζα πρέπει να αξιοποιήσει την διευρυμένη εμπιστοσύνη των πελατών της.

«Καθώς η Πρωτοχρονιά εμπνέει την ελπίδα ότι σύντομα, ως κοινωνία, θα ξεπεράσουμε τις προκλήσεις της επιδημίας, οι πελάτες, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις μας θα επαναπροσδιορίσουν το όραμά τους για το μέλλον. “Τώρα που ήρθε η ώρα να λάβουμε αποφάσεις, πρέπει να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των πελατών μας, είτε προσπαθούν να ανταποκριθούν στις σημερινές προκλήσεις είτε να σχεδιάσουν αύριο επενδύοντας στην επερχόμενη ανάκαμψη”, είπε, επαινώντας τις προσπάθειες του προσωπικού.

Ταυτόχρονα, είναι περήφανος για το γεγονός ότι η Τράπεζα, σε αυτό το περιβάλλον μέγιστης αβεβαιότητας, παρέμεινε αφοσιωμένη στην εφαρμογή του στρατηγικού της σχεδίου.

Ξεκινήσαμε την επανεκκίνηση του Project Galaxy και χρησιμοποιήσαμε πλήρως το Hercules. Αυτή είναι η τιτλοποίηση του δεύτερου μεγαλύτερου μη εξυπηρετούμενου δανείου με πιστοληπτική αξιολόγηση στην Ευρώπη. Χωρίς τη λειτουργία απαγόρευσης ταξιδιού, σταματώντας τη δυναμική των συναλλαγών, τις αμέτρητες ώρες εργασίας που παρέχονται από δεκάδες συνεργάτες μας, στους οποίους ευχαριστώ προσωπικά, η μεταφορά μη εκτελεστικών δραστηριοτήτων διαχείρισης δανείων στην Cepal ολοκληρώθηκε σύμφωνα με το πρόγραμμα. “Τώρα, με μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον, πλησιάζουμε στο τέλος αυτής της δύσκολης συναλλαγής λόγω της άνευ προηγουμένου ταχύτητας ανταγωνισμού”, δήλωσε ο κ. Ψάλτης, υπενθυμίζοντας ότι τον Ιούλιο του 2020, η Alpha Bank ολοκλήρωσε την πώληση του χαρτοφυλακίου της. Ποσειδώνας, βελτιώνοντας σημαντικά την ποιότητα των περιουσιακών στοιχείων του.

Η απαιτητική εξαιρετικά απαιτητική έκθεση του έτους περιλαμβάνει:

– Έκδοση ομολόγων Tier 2 500 εκατομμυρίων ευρώ σε διεθνείς επενδυτές, ένα ζήτημα που έχει καλυφθεί 10 φορές և, στην πραγματικότητα, από την καλύτερη τιμολόγηση που έχει επιτύχει ποτέ η Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά και την ανταλλαγή κρατικών ομολόγων με την Ελληνική Δημοκρατία τον Δεκέμβριο.

– Παροχή σημαντικής υποστήριξης στους πελάτες της τράπεζας, οι οποίοι δοκιμάζονται σε περιόδους κρίσης. Τουλάχιστον 100.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις που πλήττονται περισσότερο από την επιδημία έχουν επηρεαστεί από την αποπληρωμή του χρέους και τις αναστολές δανείων. Επιπλέον, περισσότερα από 5,4 δισεκατομμύρια ευρώ έχουν διατεθεί σε επιχειρήσεις για να ενισχύσουν τους ισολογισμούς τους και να βγουν νικηφόροι από την κρίση. Αυτή είναι η καλύτερη απόδοση της Τράπεζας από το 2008 και περιλαμβάνει τη χρήση 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ σε προγράμματα κρατικών εγγυήσεων.

– Συνεχής βελτίωση της εμπειρίας των πελατών της τράπεζας μέσω της παροχής νέων υπηρεσιών, όπως το Digital Business Onboarding, με τις οποίες οι εταιρείες μπορούν να αρχίσουν να συνεργάζονται με την Alpha Bank εξ αποστάσεως ανοίγοντας έναν λογαριασμό για κινητά. αλλά και ραντεβού myAlpha. Περισσότερο από το 90% των συναλλαγών με πραγματικά χρήματα πραγματοποιούνται μέσω ψηφιακών δικτύων (web, mobile, ATMs, ATMs) και η Alfa Bank είναι η καταναλωτική τράπεζα επιλογής για μη σχετικές πληρωμές και αγορές, εισάγοντας καινοτόμα ψηφιακά προϊόντα όπως η Apple. Πληρώστε, myAlpha Wallet և Garmin Pay.

– Απόκτηση στρατηγικής εταιρικής σχέσης, όπως μια πολυετής συμφωνία με τη Generali, η οποία παρέχει μια σταθερή βάση για την Alpha Bank να ενισχύσει περαιτέρω την ανταγωνιστική της θέση στον ασφαλιστικό κλάδο.

– Ενοποίηση διεθνών εταιρειών στον χρηματοπιστωτικό τομέα, ιδίως της Alpha Bank Romania, της Alpha Bank Cyprus և της Alpha Bank Albania, σε μία εταιρεία χαρτοφυλακίου, μια ενέργεια που θα αυξήσει τη στρατηγική ευελιξία του Ομίλου. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει για το πολύ επιτυχημένο πρόγραμμα εθελοντικής εξόδου στην Κύπρο, το οποίο, σύμφωνα με τα ελληνικά πρότυπα, με την ολοκλήρωση της διακοπής των μη εξυπηρετούμενων δραστηριοτήτων διαχείρισης δανείων, θα βελτιώσει δραματικά την αποτελεσματικότητα της Τράπεζας Κύπρου και θα επιτρέψει την αναδιανομή στην κυπριακή αγορά. ,

– Παρέχετε ουσιαστική υποστήριξη στο κοινό εστιάζοντας στην ενίσχυση του և νοσηλευτικού προσωπικού στις πρώτες γραμμές της επιδημίας χορηγώντας το Εθνικό Σύστημα Υγείας, το οποίο ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Στο μήνυμά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alfa Bank περιγράφει τα επόμενα βήματα από την άμεση λήξη της σύμβασης Galaxy έως την περαιτέρω εταιρική μετατροπή, δημιουργώντας νέα, “μη εξυπηρετούμενα” δάνεια – την τράπεζα.

Η εστίαση τώρα είναι στο απαιτητικό σχέδιο μετασχηματισμού της Τράπεζας, το οποίο βασίζεται σε τρεις πυλώνες: μια πελατοκεντρική προσέγγιση, μια αναδιοργάνωση του λειτουργικού μοντέλου και, φυσικά, τη βελτίωση της οργανωτικής αποτελεσματικότητας, τονίζοντας το ταλέντο του προσωπικού της Τράπεζας.

“Το πρόγραμμα Transformation εισέρχεται στην πιο περίπλοκη αλλά και δημιουργική του φάση. “Η εφαρμογή της βασίζεται στη δέσμευση των ανώτερων στελεχών της Τράπεζας, αλλά βασίζεται κυρίως στις αποτελεσματικές ομαδικές προσπάθειες όλων μας”, δήλωσε ο κ. Ψαλτής և τελειώνει με έμφαση.

“Ο στόχος είναι κοινός και κατανοητός. Δημιουργούμε μια νέα Τράπεζα, πιο αποτελεσματική, με βάση την αξία, τη διαφάνεια, την εμπιστοσύνη, έναν τρόπο να τονίσουμε και να συλλέξουμε ταλέντα, που είναι στο πλευρό των συμπολιτών μας, αυξάνοντας το ίχνος της στην κοινωνία. Δημιουργούμε μια νέα Τράπεζα, η οποία θα δημιουργήσει μεγαλύτερη αξία για τους πελάτες, τους μετόχους και το προσωπικό της. “

Source