Venus: Η τέχνη της αγάπης και της αγάπης

Η Αφροδίτη ή η Αφροδίτη είναι η θεά του έρωτα και της ομορφιάς στην ελληνική μυθολογία. Το όνομά του στη ρωμαϊκή μυθολογία είναι η Αφροδίτη. Αφροδίτη; Ως πλανήτης που δίνει πληροφορίες για τη φύση της αγάπης, της ομορφιάς, της αρμονίας, του πάθους και των σχέσεων, είναι ένας από τους δείκτες που εκφράζουν τη φύση των κινήτρων μας που ανήκουν σε αυτήν τη φύση σε κάθε ζωή μας μέσω των αστρολογικών χαρτών μας. Με την τοποθέτησή του στον χάρτη, η Αφροδίτη λειτουργεί ως ένας ενημερωτικός πλανήτης για το πώς η επιθυμία μας να αγαπάμε και να αγαπηθούμε θα ικανοποιηθεί με την ανταπόκριση και την ικανότητά μας να αντανακλούν αυτήν την αίσθηση ικανοποίησης στον εαυτό μας.

Όπως θυμόμαστε από τη μυθολογική ιστορία του Κρόνου (Κρόνου), ο οποίος νίκησε τον Ουρανό του Θεού Ουρανού (Ουρανός), ο Κρόνος εξουδετερώνει τον θεό πατέρα, τον Ουρανό, ο οποίος φυλάκισε τα παιδιά του στο κάτω μέρος της γης, με δρεπάνι και έσωσε τον εαυτό του και του άλλα αδέλφια. Ένας άλλος μυθολογικός θρύλος που ξεκινά με τον ευνουχισμό ή τον θάνατο του Ουρανού και τη ρίψη των υπόλοιπων τμημάτων του σώματος στα ωκεάνια νερά από τη θεά Γαία είναι η ιστορία της Αφροδίτης (Αφροδίτη).

Ο διάσημος βαρδός Ησίοδος, γνωστός ως πατέρας της ελληνικής διδακτικής ποίησης, λέει στο έργο του “Θεογονία” (Γέννηση των Θεών) ότι αυτή η θεά γεννήθηκε από τα αφρώδη κύματα της θάλασσας και περιγράφει τη γέννηση της Αφροδίτης ως εξής:

“Μόλις τα πετάξετε στην τραχιά θάλασσα

Πήγαν στον κινητήρα για πολύ καιρό.

Λευκοί αφροί βγαίνουν από τα θεία κομμάτια,

Ένα κορίτσι ξεπήδησε από αυτόν τον λευκό αφρό.

Πρώτα σταμάτησε από τα ιερά Κύθηρα,

Από εκεί πήγε στην Κύπρο, που περιβάλλεται από τη θάλασσα,

Εκεί η όμορφη θεά ήρθε στην ξηρά,

Το πράσινο γρασίδι ξεπήδησε καθώς περπατούσε

Από εκεί που περπατάτε τα ευαίσθητα πόδια σας.

Οι Θεοί και οι άνθρωποι τον ονόμασαν Αφροδίτη,

Επειδή γεννήθηκε από αφρό “

Αυτή η ιστορία είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές στη Θεογονία. Παρέχει επίσης μια εξήγηση για το όνομα της θεάς. Δεδομένου ότι η Αφρο σημαίνει αφρός, σύμφωνα με τον Ησίοδο, η Αφροδίτη σημαίνει επίσης γεννημένη από αφρό.

Ο Ζέφυρος, ο θεός του δυτικού ανέμου, ο οποίος αφρίζει τις θάλασσες με τους ανέμους του, παρέχει έτσι τη γέννηση της Αφροδίτης, και για μεγάλο χρονικό διάστημα η Αφροδίτη κυκλοφόρησε στον ωκεανό με τους ανέμους του Ζέφυρου σε ένα κέλυφος μυδιών μαργαριταριών. ) πλησιάζει τις ακτές.

Η Αφροδίτη, γεννημένη από την ένωση του Ουρανού με τα ωκεάνια νερά, πρέπει να είναι μια έκφραση του κοσμικού και του υποσυνείδητου των βασικών αρχών της Αφροδίτης, που έχουν αφηρημένες έννοιες όπως η αγάπη και η αγάπη, που δημιουργούνται από τα ανθρώπινα όντα.

Οι θεές της φύσης και των χρόνων, οι Horas, καλωσορίζουν την Αφροδίτη, που λάμπει στο κέλυφος μυδιών μαργαριταριών που πλησιάζει στην ακτή, και παίρνουν το όμορφο κορίτσι στην ξηρά. Οι Horas, που προσθέτουν ομορφιά στην ομορφιά της Αφροδίτης, που αποκαλούν την κόρη των αφρών με πολύχρωμα αρωματικά λουλούδια στα μέρη όπου περπατούν, και τα κοσμήματα που φορούν, την μεταφέρουν στον Όλυμπο, συνοδευόμενες από δύο λευκά περιστέρια, στο πάτωμα των θεών και των αθάνατων. Αν και πολλές μυθολογικές πηγές δέχονται τον Έρωτα, τον θεό της αγάπης, ως γιο της Αφροδίτης, σύμφωνα με τον Ησίοδο, ο Έρωτας δεν είναι ο γιος του, αλλά ένας θεός με την αθανασία που ταξιδεύει μαζί του πάνω από τον ωκεανό.

Οι θεοί στον Όλυμπο, μαγευμένοι από την ομορφιά της Αφροδίτης, δεν μπορούν να κρύψουν τον θαυμασμό τους όταν βλέπουν αυτήν την ομορφιά, αλλά η Αφροδίτη κατέκτησε τις καρδιές όχι μόνο των θεών αλλά και των ανθρώπων με την ομορφιά της. Ψεκάζει αγάπη και αγάπη σπόρους στις καρδιές των ανθρώπων και τους δίνει χαρά και χαρά. Αλλά από την άλλη πλευρά, μερικές φορές αυτή η χαρά και η χαρά μπορούν να μετατραπούν σε πόνο.

Η Αφροδίτη, η θεά του έρωτα, της αγάπης και της ομορφιάς, παντρεύτηκε τον Ήφαιστο, γιο του Δία, αλλά δεν μπορούσε ποτέ να βρει τη συνέχεια που έψαχνε σε αυτόν τον γάμο. Η Αφροδίτη και ο Άρης, που είναι γνωστοί από όλους, από τη σχέση τους με τον θεό του πολέμου Άρης (Άρης), έχουν 3 παιδιά. Τα τρία παιδιά που γεννήθηκαν είναι ο Φοβός (Τρόμος), ο Δήμος (Τρόμος) και η Αρμονία (Αρμονία). Ο συνδυασμός της αγάπης και του υπερβατικού πλανήτη Αφροδίτη και πάθους, ο πλανήτης Άρης της φυσικής δύναμης, είναι μια συμβολική αντανάκλαση της προσπάθειας να φέρουν τις ιδιότητες αυτών των δύο πλανητών σε αρμονία στις σχέσεις και την αρχή του συνδυασμού των αντιθέτων στην ισορροπία. Ο Ήφαιστος, που έχει ένα κουτσό πόδι και είναι γνωστός ως ο άσχημος θεός, είναι ο θεός της φωτιάς της εποχής, που αγαπάται από θεούς και ανθρώπους και ασχολείται με το σιδηρουργείο. Ο Ήφαιστος δημιουργεί μια παγίδα και φυλακίζει τη σύζυγό του Αφροδίτη (Αφροδίτη) με τον εραστή του (Άρη) στα δίχτυα του σιδερένιου κλουβιού που έφτιαξε, και μόνο κατόπιν αιτήματος του Θεού ο Δίας τους επιτρέπει να βγουν από το κλουβί. Ο Ήφαιστος έδωσε έναν σιδερένιο θρόνο για να τιμωρήσει τη μητέρα του Ήρα, την οποία θεωρούσε υπεύθυνη για τον τραυματισμό του, και η Ήρα, η οποία βρισκόταν στο σιδερένιο δίχτυ αφού κάθισε στο θρόνο, απελευθερώθηκε μόνο από τον Ήφαιστο κατόπιν αιτήματος του Δία.

Η Αφροδίτη, γνωστή για την αγάπη του για την ομορφιά του, με τη ζαλιστική ευχαρίστηση να επιλέγεται ο πιο όμορφος σε έναν γάμο, τον επέλεξε ως τον πιο όμορφο, και κάνοντας μια βοήθεια που θα βοηθήσει το Παρίσι, ξέσπασε ο διάσημος Τρωικός πόλεμος. Από καιρό σε καιρό, η Αφροδίτη, που επιδιώκει εκδίκηση με αισθήματα ζήλιας και θυμού, έκανε τη Σμύρνη ερωτευμένη με τον πατέρα της για να εκδικηθεί τη Σμύρνη, την κόρη του βασιλιά της Κύπρου, που ήταν πιο όμορφη από τον εαυτό της, και όταν ο Βασιλιάς το έμαθε, έκοψε την κόρη του με ένα σπαθί.

Στον μύθο εδώ, συναντάμε επίσης την ακραία κτητική και παθιασμένη πλευρά της κατανόησης της αγάπης και της ομορφιάς της Αφροδίτης, η οποία δεν έχει πάντα αρμονία και ισορροπία.

Η Αφροδίτη μετατρέπει την κόρη του βασιλιά σε δέντρο μύρων (κίτρινο κόμμι) μετά το θάνατό της. Λίγους μήνες αργότερα, ένα αγόρι με το όνομα Adonis βγαίνει από το δέντρο. Η Αφροδίτη, που εντυπωσιάστηκε από την ομορφιά του παιδιού, ανέθεσε στην Περσεφόνη να την πάρει και να την μεγαλώσει. Αλλά η Περσεφόνη δεν θέλει να δώσει πίσω στο αγόρι. Οι θεοί φέρνουν μια λύση στη διαμάχη μεταξύ τους και αποφασίζουν ότι ο Άδωνης θα μείνει με την Περσεφόνη για 6 μήνες και την Αφροδίτη για 6 μήνες. Όταν ο Adonis πηγαίνει υπόγεια δίπλα στην Περσεφόνη, τελειώνει το καλοκαίρι και ξεκινάει ο χειμώνας στη γη. Όταν πρόκειται για τη γη, η γονιμότητα της γης έρχεται ξανά και γίνεται άνοιξη.

Η Αφροδίτη (Αφροδίτη), το σύμβολο της γυναικείας ομορφιάς και αισθητικής, έχει εμπνεύσει πολλούς καλλιτέχνες. Χρυσά κοσμήματα βρίσκουν σύμβολα μαζί του. Περιστέρι από πουλιά, μυρτιά από δέντρα και τριαντάφυλλα από λουλούδια φέρουν τον συμβολισμό του.

Καλή εβδομάδα. Με αγάπη.

Source