“Maraş Against Ercan”

Τα 3 Δημιουργικά Μέτρα Εμπιστοσύνης (GYÖ) που παρουσίασε ο Ελληνοκύπριος ηγέτης Νίκος Αναστασιάδης στο Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες σε μια επιστολή τις τελευταίες εβδομάδες αναφέρθηκαν στην εφημερίδα Καθημερινή που δημοσιεύθηκε στα νότια της Κύπρου.
Η εφημερίδα “Anastasiadis προτείνει 3 GYÖ στον Guterres … Maraş Against Ercan, Famagusta Port and Hydrocarbon Fund Against the Implementation of the Ankara Protocol” με τίτλο και σημείο, ο Anastasiadis προσφέρει να ξεπεράσει το αδιέξοδο με αυτά τα FILs και να διασφαλίσει ότι το ανεπίσημο συνέδριο κουιντέτου Έγραψε ότι προσπαθούσε να αποτρέψει την αποτυχία του.
Σύμφωνα με τις ειδήσεις Anastasiadis, το γράμμα “Varosha υπό την αιγίδα του ΟΗΕ αντιστοιχεί στο άνοιγμα των νόμιμων κατοίκων του, στο αεροδρόμιο Ercan για να συζητηθεί το ζήτημα του ανοίγματος σε διεθνείς πτήσεις,” “το λιμάνι της Αμμοχώστου, η επεξεργασία που παρέχεται από το πρωτόκολλο της Τουρκίας της Άγκυρας” και “μεσεγγύηση λογαριασμού που σχετίζεται με καταθέσεις υδρογονανθράκων (λογαριασμός escrow) για δημιουργία »προτείνεται.
Εφημερίδες, εφαρμογή του Πρωτοκόλλου της Άγκυρας, τουρκικών λιμένων και ανοίγματος του τουρκικού εναέριου χώρου και της Κυπριακής Δημοκρατίας με τη βελτίωση των σχέσεων, ώστε να διασφαλιστεί η αναγνώριση υπό την ιδιότητά του ως κρατών μελών της ΕΕ από την Τουρκία, εξοικονομώντας παράλληλα τα ταμεία που σχετίζονται με τις καταθέσεις υδρογονανθράκων, η τουρκοκυπριακή κοινότητα θα ληφθεί από τα αποθέματα υδρογονανθράκων. Υποστήριξε ότι θα εγγυόταν το μερίδιο του εισοδήματός του.
Η εφημερίδα επεσήμανε ότι το ζήτημα του ανοίγματος του αεροδρομίου Ercan σε διεθνείς πτήσεις εισήχθη στην ημερήσια διάταξη για πρώτη φορά, παρά το άνοιγμα του Maraş στους νόμιμους κατοίκους του υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Αναστασιάδης απέφυγε ένα πλήρες αδιέξοδο και εμπόδισε την πιθανότητα αποχώρησης από την ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ (UNFICYP). Έγραψε ότι προσπαθούσε να περάσει.
Η εφημερίδα δήλωσε ότι ένα άλλο σημείο που εφιστά την προσοχή στην επιστολή είναι η έμφαση στη σαφή βούληση για επανάληψη των διαπραγματεύσεων, αλλά δεν αναφέρεται στη διαπραγμάτευση για μια δικοινοτική και διζωνική ομοσπονδία.

“Ο ρόλος των Βρυξελλών”
Συνέχισε η εφημερίδα, δηλώνοντας ότι το κύριο πρόβλημα είναι η πιθανότητα συζήτησης της λύσης των δύο κρατών στην προσεχή περίοδο διαπραγμάτευσης, και έγραψε ότι τόσο η Άγκυρα όσο και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ersin Tatar το εξέφρασαν σε κάθε κανάλι και ότι η ελληνοκυπριακή διοίκηση επικεντρώθηκε στον ρόλο των Βρυξελλών.
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές στο Βερολίνο, τα δύο κράτη του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν είναι διατεθειμένα να αναλάβουν τα προβλήματα που προκύπτουν από το ψήφισμα, δηλώνουν σαφώς ότι η εφημερίδα σημείωσε, όπως στην Καταλονία της ΕΕ, για παράδειγμα, είπε ότι δεν επιθυμεί τη δημιουργία νέων μίνι-κρατών.
Στην έκθεση σημειώθηκε ότι ορισμένοι ευρωπαίοι τεχνοκράτες είχαν συχνές επαφές με την τουρκοκυπριακή κοινότητα και δήλωσαν σαφώς ότι το σενάριο λύσης δύο κρατών δεν θα υποστηριζόταν από την ΕΕ.
Εφημερίδες, ΕΕ, άτυπη διάσκεψη κουιντέτου στην Κύπρο έστειλε το μήνυμα ότι θέλουν να ενταχθούν στην τουρκική πλευρά και ότι σχετικά με το ζήτημα της συμμετοχής της Τουρκίας στις διαπραγματεύσεις, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ουρσούλα με τις συνομιλίες του Ερντογάν του von der Leyen αυτό το μήνα Έγραψε ότι θα αποσαφηνιστεί.

“Ο Ταξίμ θέλει επίσης έναν ηγέτη”
Η εφημερίδα Haravgi, από την άλλη πλευρά, στο άρθρο της με τίτλο “Ο Ταξίμ θέλει επίσης έναν ηγέτη”, Αρχιεπίσκοπος ΙΙ. Δηλώνει ότι η αποκάλυψη του Χρυσόστομου ότι ο Ελληνοκύπριος ηγέτης Νίκος Αναστασιάδης ήθελε μια λύση δύο κρατών ήταν εντυπωσιακή, αλλά δεν προκαλεί έκπληξη, έγραψε ότι οι ενέργειες και οι δηλώσεις του Αναστασιάδη σχετικά με το Κυπριακό τα τελευταία χρόνια έδειξαν ότι υποστήριζε μια λύση δύο κρατών και υπήρχε χώρος για αναφορές στα μέσα ενημέρωσης για αυτό το ζήτημα. έδωσε.
Στο άρθρο του συγγραφέα εφημερίδας του Πολίτη Διονύσου Διονισού στις 14 Οκτωβρίου 2018 με τίτλο “Ο Αναστασιάδης φλερτάρει με δύο κράτη”, πριν από τη συνάντηση του Αναστασιάδη στο Crans Montana τον Απρίλιο του 2017, Τόνισε ότι είχε φέρει το σχέδιό του στην ημερήσια διάταξη και ότι αυτή η κατάσταση προκάλεσε μια μεγάλη αντίδραση του Γιάννη Κασουλίδη.
Σύμφωνα με την έκθεση, αναφέρθηκε ότι ο Αναστασιάδης πρότεινε την ιδέα μιας λύσης δύο κρατών στη συνάντησή του με τον Akıncı στις 16 Απριλίου 2017 (σύμφωνα με τουρκοκυπριακές πηγές), και στη συνεδρίαση του Επιμελητηρίου Εμπορίου και Βιομηχανίας Αναστασιάδη – Περιφέρεια Αμμοχώστου που πραγματοποιήθηκε στις 21 Απριλίου, η λύση δύο κρατών Αναφέρθηκε ότι μιλήθηκε η δυνατότητα.
Η εφημερίδα, σε μια γωνιά του μυαλού του Αναστασιάδη όταν διευκρίνισε να συμμετάσχει σε αυτήν την ιδέα στις διαπραγματεύσεις του Κραν Μοντάνα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Καβούσογλου, η ιδέα δύο κρατών ή συνομοσπονδιακής λύσης του Αναστασιάδη με τον Ιούλιο του 2017 τον Σεπτέμβριο του 2017 υπενθύμισε ότι η προσφορά του.
Η έκθεση επέστησε επίσης την προσοχή στο γεγονός ότι οι σκέψεις του Αναστασιάδη για τη λύση των δύο κρατών δεν έδιναν λεπτομέρειες σχετικά με το περιεχόμενο αυτού του σχεδίου χωρίς να αναφερθεί το σχέδιο Β για λύση στις ειδήσεις που δημοσιεύθηκαν σε διάφορες εφημερίδες αργότερα και στη συνέντευξή του με τον Φιλελεύθερο.
Έτσι

.Source