Rio Tinto PLC, Anglo American PLC, Tirupati Graphite PLC …

Η Rio Tinto PLC (LON: RIO) (ASX: RIO) έχει συνάψει δεσμευτικούς αρχηγούς συμφωνίας με τον συνεργάτη της Turquoise Hill Resources σχετικά με ένα ενημερωμένο σχέδιο χρηματοδότησης για την ολοκλήρωση του υπόγειου τμήματος του τεράστιου έργου χαλκού Oyu Tolgoi στη Μογγολία .

Το σχέδιο καλύπτει την εκτιμώμενη υπολειπόμενη γνωστή απαίτηση χρηματοδότησης ύψους περίπου 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, βασιζόμενη και αντικαθιστώντας τις ρυθμίσεις που θεσπίστηκαν στο μνημόνιο συμφωνίας που είχαν προηγουμένως συνάψει οι Rio Tinto και Turquoise Hill στις 9 Σεπτεμβρίου 2020.

Ο Oyu Tolgoi έχει υποστεί έντονες πιέσεις τους τελευταίους μήνες, καθώς οι καθυστερήσεις στον προγραμματισμό έχουν ωθήσει τις οικονομικές προβλέψεις για την απόδοση του κεφαλαίου.

Η Anglo American PLC (LON: AAL) δήλωσε ότι θα διακόψει τις εργασίες θερμικού άνθρακα στη Νότια Αφρική, βοηθώντας τον όμιλο να προχωρήσει πιο κοντά στη δέσμευσή του να είναι ουδέτερος ως προς τον άνθρακα έως το 2040.

Με την επιφύλαξη της έγκρισης των μετόχων της Anglo American στις 5 Μαΐου, οι εργασίες θερμικού άνθρακα στη Νότια Αφρική θα μεταφερθούν σε μια νέα εταιρεία χαρτοφυλακίου, την Thungela Resources Ltd, η οποία θα έχει την κύρια εισαγωγή στο Χρηματιστήριο του Γιοχάνεσμπουργκ και μια τυπική εισαγωγή στο Λονδίνο.

Η IronRidge Resources Ltd (LON: IRR) δήλωσε ότι έχει ενισχύσει την ομάδα διαχείρισης μέσω του διορισμού του Mark Schild ως δημοσιονομικού ελεγκτή Ομίλου πλήρους απασχόλησης. Η εταιρεία εξερεύνησης ορυκτών δήλωσε ότι ο διορισμός είναι σύμφωνος με τη στρατηγική του για την εκτέλεση όλων των διοικητικών και διοικητικών υπηρεσιών στο εσωτερικό του.

Η Tirupati Graphite PLC (LON: TGR) δήλωσε ότι η παραγωγή και οι πωλήσεις από την κατάθεση της Sahamamy στη Μαδαγασκάρη πραγματοποιήθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ κατά τους τρεις πρώτους μήνες του 2021. Οι πωλήσεις υψηλής ποιότητας νιφάδων γραφίτη ήταν πάνω από το 97% της χωρητικότητας πινακίδων 3.000 τόνων ετησίως, πρόσθεσε την τυπική λίστα του Λονδίνου.

Η ECR Minerals PLC (LON: ECR), η εταιρεία εξερεύνησης και ανάπτυξης χρυσού με επίκεντρο την Αυστραλία, έχει συγκεντρώσει 2 εκατομμύρια £ μέσω της τοποθέτησης μετοχών. Οι μετοχές τοποθετήθηκαν στα 2.2p. Οι μετοχές στο ECR Minerals διαπραγματεύονταν στα 2,33p στις πρώτες συμφωνίες την Παρασκευή, μειωμένες κατά 9,7% την ημέρα.

Η Caledonia Mining Corporation PLC (LON: CMCL, NYSE: CMCL) άφησε το τριμηνιαίο μέρισμά της για πέμπτη φορά σε 18 μήνες και είπε ότι είναι βέβαιο ότι θα πραγματοποιήσει περαιτέρω αυξήσεις με βάση τις προοπτικές της για την επιχείρηση. Σκοπεύει να πληρώσει ένα τριμηνιαίο μέρισμα 12 σεντς ΗΠΑ, αύξηση 75% από την πρώτη αύξηση μερίσματος τον Οκτώβριο του 2019 και 1 σεντ ΗΠΑ υψηλότερο από την πληρωμή του προηγούμενου τριμήνου.

Η Power Metal Resources PLC (LON: POW) δήλωσε ότι σημαντικές διασταυρώσεις νικελίου χτυπήθηκαν από το KKME 1-6, την πρώτη τρύπα ενός προγράμματος γεώτρησης στο Molopo Farms της Μποτσουάνα. Τα αποτελέσματα της ανάλυσης έδειξαν πέντε διασταυρώσεις, συμπεριλαμβανομένων 16,7m σε 0,16% Ni από 501,8m κάτω και 4,1m σε 0,49% Ni από 309m.

Η Landore Resources Limited (LON: LND) δήλωσε ότι έχει εκποιήσει το 30% της συμμετοχής της στην ιδιοκτησία West Graham στο Οντάριο του Καναδά, στην SPC Nickel Corp (CVE: SPC). Σύμφωνα με τους όρους της διάθεσης, η Landore δήλωσε ότι θα λάβει 250.000 C $ σε μετρητά, 1% καθαρό δικαίωμα επιστροφής smelter στο έργο και 1 εκατομμύριο εντάλματα στο SPC Nickel,

Η Trident Royalties PLC (LON: TRR, FSX: 5KVlc) δήλωσε ότι ολοκλήρωσε την απόκτηση ενός συνόλου δικαιωμάτων χαλκού για το έργο χαλκού Pukaqaqa στο Περού. Τον περασμένο Δεκέμβριο, η Trident ανακοίνωσε ότι συμφώνησε να αγοράσει τα υπάρχοντα δικαιώματα χαλκού (το “Πακέτο Δικαιωμάτων”) από την Orion Resource Partners σε συμφωνία μετοχών αξίας 3,0 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Caerus Mineral Resources PLC (LON: CMRS) απέκτησε μια ιδιωτική εταιρία εξερεύνησης και εξόρυξης εγγεγραμμένη στην Κύπρο, δίνοντάς της μια επιπλέον σειρά προηγμένων αδειών εξερεύνησης χαλκού-χρυσού στην Κυπριακή Δημοκρατία. Η Caerus Minerals συμφώνησε να πληρώσει 750.000 £, μέσω της έκδοσης νέων μετοχών, για την PR Ploutonic Resources Ltd (PRL) και τις άδειές της.

Η Zanaga Iron Ore Company (LON: ZIOC) δήλωσε ότι η εκ νέου κοστολόγηση του Στάδιο 1 του έργου ανάπτυξης σιδηρομεταλλεύματος Zanaga έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται να ολοκληρωθεί γύρω στα μέσα αυτού του μήνα.

Η Oriole Resources PLC (LON: ORR) δήλωσε ότι απέκτησε ένα μερίδιο συμμετοχής στην τοπική εταιρεία χαρτοφυλακίου Reservoir Minerals Cameroon Sarl (RMC) για τις άδειες εξερεύνησης σε αρχικό στάδιο στο Καμερούν

Η Alien Metals Ltd (LON: UFO) δήλωσε ότι ενθαρρύνθηκε από τα αποτελέσματα ενός προγράμματος χαρτογράφησης επιφανειών και δειγματοληψίας που πραγματοποιήθηκε με την πρόσφατα αποκτηθείσα άδεια Nueva Andromeda, στρατηγικά παρακείμενη στο ασημένιο έργο San Celso στο Zacatecas State, Μεξικό.

Source